Kuşkusuz hepimizin gülümsemesi çok değerli. Yapılan araştırmalarsa, hoş bir gülümsemenin kişiyi daha çekici kıldığı sonucu gösteriyor. Aynı zamanda dişlerin beyaz ve sağlıklı görüntüsü, kişinin sağlıklı görüntüsünü de tamamlıyor. Ayrıca hepimizin bildiği gibi, diş sağlığı beden sağlığının bir parçası. Ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızı da etkiliyor. Aşağıdaki adımları takip etmeniz, hem güzel gülümsemenizi de hem de diş sağlığınızı etkilemesi açısından önem taşıyor.

  1. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın. En önemli ve birinci maddemiz ağız bakımının temeli olan, düzenli fırçalama. Dişleri temizleyen ve nefesinizi ferahlatan fırçalama süresi 2 dakika olmalıdır. Bazı elektrikli diş fırçaları bu süreyi otomatik olarak ayarlarken, manuel fırçalamada bir kronometreden yardım alabilirsiniz. Hatta telefonunuzdan 2 dakikalık bir şarkı başlatarak bu süreyi tutabilirsiniz.
  2. Diş ipi kullanımı. Diş ipinin görevi, diş fırçasının erişemediği yerlerde kalan yiyecek artıklarını temizlemektir. Günde en azından bir kere diş ipi kullanmanız diş hijyenini tamamlamanızı sağlar. Diş ipini özellikle yatmadan önceki fırçalama sırasında kullanmanız önemlidir. Çünkü gece boyunca, salya üretimi azaldığı ve su tüketmediğiniz için bakteriler daha hızlı üremektedir.
  3. Diş hekimi kontrolleri. Dişleriniz ve diş etlerinizle ilgili problemleri başlangıç aşamasında fark etmeniz zor olabilir. Düzenli diş doktoru kontrollerinde sorunlar büyümeden ve bir tehdite dönüşmeden önlem alma şansınız olur. Aynı zamanda profesyonel diş temizliği, günlük fırçalamaya rağmen oluşan plak ve tartarları uzaklaştırır. Çeşitli kronik hastalıklar ve buna bağlı kullanılan ilaçlar, hamilelik dönemi gibi durumlar da dişlerinizi etkileyebilir. Bunun için de doktorunuza danışmanızda fayda vardır. Altı aylık periyodlar düzenli kontrol ve diş temizliği için yeterlidir.
  4. Sigara içmeyin. Diş eti hastalıkları ve ağız kanseri sebepleri arasında yer alan tütün ürünleri kullanımı aynı zamanda ağız kokusunun da önemli sebepleri arasındadır. Sigara kullanmayı bırakarak riski oldukça azaltmanız mümkün.
  5. Sağlıklı beslenin. Yediklerimizden ilk etkilenen yer dişleriniz ve ağzınızdır. Şekerli ve asitli yiyecek ve içecekler diş çürüklerinin önemli sebepleridir. Bu tür gıdaları tükettikten sonra, ağzınızı en azından suyla çalkalayın ve dişlere yapışan şekerli yiyeceklerden uzak durmaya çalışın. Süt ürünleri balık gibi kalsiyum açısından zengin yiyecekler diş sağlığına faydalıdır. Detaylı bilgi için https://www.mehmetkazandi.com/agiz-sagligi-ve-beslenme/
  6. Kozmetik diş hekimliğini değerlendirebilirsiniz. İnsanların birbiri üzerinde bıraktığı izlenimin ilk yansıması gülümsemede gizlidir. Çapraşık, lekeli, eksik ve kırık dişlerin gülümsemeye ve özgüvene olumsuz etkileri, son yıllarda gelişen kozmetik uygulamalarla kolaylıkla giderilebiliyor. Çeşitli çapraşık diş bozukluklarına karşı ortodonti ve özellikle görünümü iyileştiren, estetik bir gülüş tasarımı sağlayan laminate veneer (yaprak porselen) tedavileri seçeneklerin başlıcaları olarak sıralanabilir.
  7. Daha beyaz dişler için, diş beyazlatma Çoğu kişinin dişleriyle ilgili genel sıkıntısı yıllar içinde oluşan sararmalardır. Beyaz dişler ise, sağlıklı görüntünüzü tamamlamaya yardımcıdır. Bu yüzden piyasada çok fazla beyazlatmaya yönelik ürün bulunmakta, ancak bunların bir kısmı dişlerin ve diş etlerinin zarar görmesine yol açmaktadır. Kozmetik bir uygulama olan diş beyazlatmanın profesyonel ortamda yapılması her şeyden önce diş sağlığınızı korumanızı sağlar. Ayrıca beyazlatma öncesi diş hekiminiz diş ve diş etlerinizin durumunu değerlendirir. Diş beyazlatma hakkında detaylı bilgi için: https://www.mehmetkazandi.com/dis-beyazlatma/

Diş Tedavileri

Deneyimli ekibimizden bilgi ve Dr. Mehmet Kazandı’dan randevu almak bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.