Diş eti hastalığı problemi olan hastaların bir kısmı implant tedavisine uygun olmayacağını düşünerek, muayene olmaktan kaçınmaktadır. Bu da diş eti ve kemik kaybı tedavisini geciktirerek, dişlerde daha çok gevşemeye ve diş kaybına giden sürecin oluşmasına yol açmaktadır.

Diş implantı prosedüründe, değerlendirme ve planlama aşamasında muayene ve görüntülemede, ağız sağlığınız, diş eti hastalığı, kemik yoğunluğu gibi tüm faktörlerle birlikte değerlendirilir.

Diş eti hastalığı nedir ve ne sebep olur?

Dişleri çevreleyen yumuşak diş eti dokusu ve kemik enfekte olduğunda diş eti hastalığı oluşur. Diş eti iltihabı, dişlerde plak (bakteri birikintileri) birikmesiyle oluşan erken diş eti hastalığı biçimidir.

Tedavi edilmezse plak diş eti çizgisinin altına yayılabilir ve periodontitis veya periodontal hastalık adı verilen daha ileri bir diş eti hastalığına dönüşebilir.

Diş eti hastalığının başlıca nedeni, genellikle yetersiz ağız hijyeni rutininden kaynaklanan plak birikimidir. Sigara içmek de önemli bir sebebidir. Ayrıca genetik de etkilidir. Diş eti hastalığı erken evrede anlaşılamayabilir, ilerledikçe belirtiler ortaya çıkar. Diş eti sağlığını korumanın en önemli yolu günlük ağız hijyenini düzenli olarak sürdürmektir.

Diş eti hastalığı, diş doktorunuzun muayenesiyle doğru şekilde tanımlanabilir. Tedavi her hastanın durumuna göre yapılan değerlendirmeyle ilerler. Tamamlandıktan sonra implant tedavisi başlayabilir. Şiddetli diş eti hastalıkları sebebiyle kemik dokusunda tahribat oluşabilir. Kemik dokusundaki hacim kaybı sebebiyle, çene kemiğini desteklemek için kemik grefti uygulanabilir. Diş kayıpları da kemik kaybının bir diğer sebebidir. Kemik grefti sonrasında implant tedavisine başlanması mümkündür.

Diş eti çekilmesinden, diş kaybından endişeleniyorsanız, daha önce diş kaybınız olduysa ve diş etlerinizde rahatsızlık hissediyorsanız diş hekiminizden randevu alabilirsiniz.

Diş Tedavileri

Deneyimli ekibimizden bilgi ve Dr. Mehmet Kazandı’dan randevu almak bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Randevu Al