İmplantlar diş eksikliğinde sağlamlığı ve doğallığıyla tercih edilen başarılı bir tedavidir. Diş implantları hayatınızın sonuna kadar kullanabileceğiniz, doğal dişe en yakın uygulamadır. Uzun süre dayanıklılığını sağlayan ise düzenli temizlik ve bakımdır. 

Kısaca İmplant 

Diş implantları, eksik dişlerin yerine yerleştirilen, hem doğal görünen ve hem de gerçek dişler gibi hissettiren yapay dişlerdir. Diş implantları genellikle yaralanma, hastalık, çürüme ve diğer rahatsızlıklar nedeniyle bir veya daha fazla kalıcı dişini kaybetmiş kişiler için kullanılır. Ayrıca, total diş eksikliklerinde all on four tekniğiyle yenilenmiş bir protez diş deneyimi sağlar. 

İmplantların Temizliği 

Diş implantlarını düzenli olarak temizlemenin önem taşımasının temel nedeni diş sağlığını korumaktır. Zamanla plak ve bakteri biriktirebilirler. Plak ve bakteriler temizlenmezse diş eti hastalığı ve implantın başarısız olması gibi sorunlara neden olabilir. İmplantlarınızı temizlemenin bir diğer nedeni de görünümlerini korumak içindir. Plak ve bakteriler implant yüzeyinin renginin değişmesine neden olabilir, bu nedenle düzenli temizlik önemlidir. Yani doğal dişlerimiz gibi temizlik ve bakım gerekir. 

Diş İmplantları Nasıl Temizlenir? 

Günde 2 kere dişlerinizi fırçalama düzeninizde implant dişlerinizi de özellikle fırçalamanız gerekir. Yumuşak hareketlerle dişlerle diş etlerinin birleştiği yere kısa ve ileri hareketlerle fırçalayabilirsiniz.  

İmplantı yaptırdığınız ilk 1 ay boyunca gargara ve aşındırıcı diş macunlarını kullanmanız cerrahi bölgede oluşturabilir. İlk ay temel bakım ve temizliğe hassasiyet göstermeniz yeterli olacaktır. 

Bazı diş yapılarında diş aralarını fırçalamak için özel fırça kullanmanız gerekebilir. Diş hekiminizin ömereceği bu tür fırçaları da hijyen rutininize ekleyebilirsiniz. 

Diş ipi kullanımı da aynı şekilde doğal diş temizliği gibi implant diş aralarını da temizlemek için kullanılır. 

Bunlara ek olarak düzenli diş hekimi kontrollerinde, implantlarınızın sağlığı kontrol edilirken, 6 ayda bir  diş temizliği ile ihtiyaç duyduğunuz bakımı sağlamış olursunuz.  

İmplantların düzenli ve yeterince temizlenmemesi ağızda kötü koku oluşturur. Ayrıca plak ve bakteriler diş eti sağlığını etkileyerek, diş eti hastalığına ve hatta implantın başarısız olmasına neden olabilir. Diş eti hastalığı doğal dişlerde diş kaybına yol açtığı gibi, implantlarında gevşeyerek sokettten düşmesine sebep olabilir. 

İmplantın başarısız olması nadir bir durumdur. Bunun önüne geçilebilir ve doğru ağız hijyeniyle sağlanabilir olduğunu unutmamanız gerekir. 

Diş İmplantları İçin Hangi Sıklıkta Diş Hekimine Gitmelisiniz?  

Diş hekiminizi yılda en az iki kez ziyaret etmelisiniz. Altı ayda bir veya gerekirse daha erken ziyaret ederek, diş eti hastalığını erken teşhis edilmesini sağlar. Ayrıca klinikte diş temizliği de hijyen ve diş sağlığınızı korumakta önemlidir.  

Diş implantları yapı olarak doğal dişlere benzediği gibi, bakım açısından da doğal dişlere gösterilen özenle uzun süreli ve sağlıklı bir deneyim sağlar.  

Diş Tedavileri

Deneyimli ekibimizden bilgi ve Dr. Mehmet Kazandı’dan randevu almak bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Randevu Al