Diş kaybı neden önemlidir?
Çeşitli sebeplerle kaybedilen diş eksikliği doğrudan ve dolaylı olarak pek çok sorunu beraberinde getirir. Özellikle yemek yerken, konuşurkenve gülümserken kendini gösteren bu eksiklik, süre uzadıkça başka sorunlara da yol açar. Çene eklemini zorlarken, diğer yandan sağlıklı dişlerde kaymaya neden olabilir. Eksik diş nedeniyle zorlanan diğer dişlerin yıpranması yeni diş kayıplarına zemin hazırlar.
Diş kaybı nasıl tedavi edilir?
Gelişen diş hekimliği, günümüzde diş kaybına farklı alternatif, yapay diş tedavileri sunmaktadır. Protezler, diş köprüleri yakın zamana kadar en geçerli yöntemler arasındayken, implant tedavisi hem kalıcılık hem sağlamlık bakımından öne çıkmaktadır. Diş eksiliği nasıl kalıcıysa, yerine uygulanan implant o eksikliği kalıcı olarak ortadan kaldırır.
İmplant Nasıl Bir Tedavi?
Diş hekiminiz tarafından muayene ve görüntüleme ile kemik yoğunluğunuz tespit edilir. Yeterli kemik yoğunluğuna sahip, kızlarda 16 erkeklerde ise 18 yaş sınırını geçmiş kişilere implant uygulanabilir. Hemofili, diyabet gibi kronik hastalıkları olan hastalarımızın hastalığın seviyesi ve tedaviye olumsuz etkileri göz önüne alınarak ek değerlendirme yapılır. Sigara ve alkol kullanımı da tedaviyi olumsuz yönde etkileyebilir. durumunuzu en iyi değerlendirecek kişi ise elbette diş hekiminizdir.
İmplant tedavisi hakkında bilinen yanlışlardan biri tedavinin uzun sürmesiyle ilgilidir. Çene kemiğinize implantın yerleştirilmesi işlemi 15-30 dakika gibi kısa süreli bir işlemdir. Diğer bir yanlış bilgi ise ağrılı, acılı bir tedavi olduğu yönündedir. Uygulama sırasında lokal ağrı kesiciler ile hiçbir ağrı, acı hissetmezsiniz, sonrasında ise normal bir diş çekiminden sonra hissetiğinize benzer 1-2 gün sürecek bir duyarlılık olabilir. Doktorunuzun önereceği ağrı kesicileri kullanmanız yeterli olacaktır. İmplant tedavisinin uzun sürdüğü algısını yaratan ise bekleme süresidir. Çene kemiğine kaynama süresi olarak ortalama 3 aylık bir bekleme süresi bulunur. Yeterli sürenin sonunda implant tedaviniz, kuron protezin yerleştirilmesiyle tamamlanır.
İmplant Tedavisi
Deneyimli ekibimizden bilgi ve Dr. Mehmet Kazandı’dan randevu almak bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.
Diş Hekimi – Plusdent
Siz de fikrinizi belirtin